LOOPBAANCOACHING

“Hoezo loopbaancoaching? Hoezo moet jij me helpen? Ik kan echt wel zelf beslissen wat ik ga doen! Ik ken mijzelf het beste!”
Dit zijn reacties die ik vaak hoor als ik vertel dat ik loopbaancoach ben. De onbekendheid, het toegeven dat het in het werkende bestaan best lastig kan zijn om je eigen koers te bepalen en te blijven volgen, het niet in je eentje kunnen oplossen van een loopbaan vraagstuk: allerlei bewuste en onbewuste ideeën en meningen spelen hierin mee.

Herken jij één van de onderstaande situaties of gevoelens:

Lastige situaties maken dat mensen zoals jij op zoek gaan naar een professionele coach om uit te zoeken wat er mogelijk is, uitgaande van de situatie die er is.

Loopbaancoach traject – samen op pad

Tijdens een volledig loopbaancoach traject ga je samen met mij op pad om te (her)ontdekken wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Dit doen we door met elkaar in gesprek te gaan, ondersteund met oefeningen en opdrachten die je thuis maakt. Omdat iedere vraag en persoon anders is kan ik niet altijd zeggen welke opdrachten ik je ga geven. Soms zul je het idee hebben dat je een pas terug zet. Dat is heel goed mogelijk! 1 pas terug en 2 passen vooruit is heel gebruikelijk in loopbaancoaching!

Niet altijd even prettig als je haast hebt, wel heel nodig om verder te groeien of je te ontwikkelen. De slogan ‘Groeien doet pijn’ is soms maar al te waar. Het resultaat telt en dat is altijd, echt altijd waardevol voor je!

Een volledig loopbaan-traject duurt ongeveer 3 maanden met ca 8 sessies.

CARRIÈRE APK

We kennen het woord APK vooral van de verplichte keuring die auto’s na 3 jaar jaarlijks moeten ondergaan. Deze Algemene Periodieke Keuring die voor auto’s van belang is om goed en veilig te kunnen blijven rijden heeft in loopbaancoach-omgeving een soortgelijke betekenis.

Het regelmatig onder de loep nemen van je werk, uitdagingen en ambities voor de toekomst, hoe gelukkig je bent in je werk. Leid jij je leven zelf of leidt het leven jou? Je hebt de regie, maar soms voelt het anders….

De APK kan net als bij auto’s 3 resultaten hebben:

Een carrière APK geeft in een 6-tal sessies antwoord op de belangrijkste vragen en zorgt ervoor dat je gemotiveerd door kunt of met een plan van aanpak effectieve stappen kunt gaan zetten!

JOBCRAFTING

Jobcrafting, het creëren en veroveren van je droombaan. Eén van de definities van jobcrafting is het herstructureren van de werkzaamheden op initiatief van de werknemer zelf.

Stel: je bent eigenlijk heel tevreden met je werkgever, je collega’s, je salaris en/of de secundaire voorwaarden. Eigenlijk heb je niets te klagen en denk je er niet aan om van werkgever te veranderen. En toch heb je soms gedachten als:

Als je het bovenstaande herkent dan is het tijd voor jobcrafting, of zoals het in het Nederlands heet: baan-boetseren

Tijdens 3-4 sessies ga je aan de slag met het identificeren van je talenten en capaciteiten, je energiegevers, rollen en activiteiten. Daarna beschrijf je je functie inclusief de nieuwe werkzaamheden. Afhankelijk van de impact van je jobcrafting voer je de wijziging zelfstandig door of bereid je het gesprek met je leidinggevende of HR-manager voor. Want je nieuwe rol en verantwoordelijkheid moeten wel geaccepteerd worden door de organisatie. Het ‘ja maar…. dat vinden ze nooit goed’, gaat plaats maken voor ‘ja, en….’.

Voor jou als werknemer of als werkgever zal bewust jobcraften een positief effect hebben op duurzame betrokkenheid, werktevredenheid, openheid voor veranderingen, vitaliteit en gezondheid.

 Nieuwsgierig en enthousiast? Bel of app me voor een vrijblijvend gesprek! Zie ook: wikipedia Jobcrafting

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MET BEHULP VAN ASSESSMENTS

Een persoonlijke scan van Odin Development Compass, Talogy Papi of Management Drives is geen doel op zich. Ook als je alleen een ontwikkel-assessment wilt doen, begint dit altijd met een intake om te bespreken welk assessment je gaat helpen jouw specifieke vraag te beantwoorden. Alle drie de assessments geven een compleet en herkenbaar beeld van jou. In al mijn coachtrajecten wordt een assessment opgenomen.

Je krijgt een link voor het maken van een ODC, Talogy Papi of Management Drives scan toegestuurd. Deze leidt je naar een vragenlijst die je in ca 15 tot 20 minuten invult. Daarna krijg je je feedback rapport/profiel opgestuurd. Het daaropvolgende ontwikkel-gesprek van ca 1,5 uur verheldert en verdiept de inzichten in jezelf.

Odin Development Compass

Met behulp van de ODC talent scan worden 4 talenten geidentificeerd: je natuurlijke talent, je gouden potentieel, je kwetsbare talent en je ‘onbekende’ talenten. Dit gebeurt op basis van een 2-tal vragenlijsten waarin archetypische drijfveren met competenties worden gemeten en gematched.

Odin Company Certified 2022 ZW

Management Drives

Ieder mens heeft een aantal verschillende drijfveren. Deze drijfveren bepalen waarom je iets wel of juist niet doet, ze sturen je gedrag. Het begrijpen van je eigen drijfveren is de basis voor het herkennen van je eigen gedrag en dat van de mensen om je heen.

Management Drives keurmerk logo

Talogy Papi Assessment

Wat zijn je behoeften en in wat voor soort rollen kan je deze het beste inzetten? Waar herken je jezelf en wat kan- en ga je doen? Alleen al het weten en herkennen biedt enorm veel ruimte voor acceptatie of het begin van een verandering.

TalogyPapiAssessment